Keressen 6 651 új és használt termék között az olcsohasznalt.hu segítségével!

Felhasználási feltételek

A felhasználási feltételek tartalma

  1. A jelen felhasználási feltételek (a továbbiakban: Felhasználási Feltételek) a Dynamic Media Kft. (1037 Budapest, Bécsi út 85. fszt. 1.; a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett olcsóhasznált.hu weboldalon (Weboldal) elérhető információs társadalommal összefüggő szolgáltatások (továbbiakban: Szolgáltatás) igénybevevője (Felhasználó) általi használatának feltételeit tartalmazza. A Szolgáltatás használatának megkezdésével a Felhasználó elfogadja a Szolgáltatás igénybevételének az alábbiakban részletezett feltételeit.
  2. A Szolgáltató bármikor egyoldalúan jogosult a feltételek módosítására azzal, hogy a módosításról rövid felhívás formájában jelen oldalon tájékoztatja a Felhasználókat. A módosítást követően a Szolgáltatás használatával a Felhasználó elfogadja a feltételek módosítását.

A szolgáltatás legfontosabb jellemzői és elemei

  1. A Szolgáltatás célja, hogy összegyűjtse különböző forrásokból a használt és új termékeket, ezeket listázza pontos forrásmegjelöléssel. A teljes terméklapokat, illetve a hirdetőkhöz tartozó kapcsolatfelvételi lehetőségeket a Weboldal nem jeleníti, nem jelenítheti meg.
    A Weboldal elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a felhasználók lakóhelyükhöz közeli ajánlatokat találjanak meg, és kereshessenek egy a hirdetésekből képzett adatbázisban.
  2. A Szolgáltatás lényege közvetítő szolgáltatatás nyújtása az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elkertv.) rendelkezései alapján. A Szolgáltató minden egyes hirdetés mellett a törvény által előírt módon feltűnteti annak forrását, valamint elhelyezi annak linkjét is a hirdetésnél, így a hirdetés teljes szövegének megtekintésére, valamint a kapcsolatfelvételre csak a forrás oldal felületén van lehetőség. A Szolgáltató, mint közvetítő szolgáltató a harmadik fél által közzétett tartalmakat az Elkertv. rendelkezéseivel összhangban nem ellenőrzi az általa hozzáférhetővé tett információk tartalmát, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.
  3. Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut, hogy a Szolgáltatás keretén belül jogsértő információ található, a vonatkozó jogszabályi követelményeknek megfelelően jár el az információ eltávolítása tekintetében, beleértve az hirdetések előzetes értesítés nélküli törlését. Szolgáltató ugyanígy jár el a jelen Felhasználási Feltétekbe ütköző tartalmak esetén is.
  4. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Szolgáltatás bármely tartalmi elemét bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, azok megjelenését, tartalmát, működését megváltoztassa, azon hirdetést, saját szolgáltatásait bemutató vagy egyéb tartalmat helyezzen el.

A szolgáltatás részletei

A Felhasználó böngészhet a Weboldalon megjelenített hirdetések között, illetve lehetősége van különböző szempontok szerinti kereséseket is elvégezni.

Az olcsóhasznált.hu különböző hirdetési oldalakról gyűjti össze a hirdetéseket, és azokat listázza adott szempontok szerint. A hirdetéseknél megjelenítésre kerülnek, kerülhetnek a hirdetések címe, rövid leírása, ára, a feladás dátuma, 1 darab fénykép, földrajzi információk, valamint az URL-je és természetesen a forrás oldal neve is. A hirdetések maximum 2 hónapig jelennek meg az oldalon, utána automatikusan törlésre kerülnek. A forrás hirdetési oldalakon törölt hirdetések rövid ideig elérhetők lehetnek az olcsohasznált.hu oldalon, de a Szolgáltató igyekszik kezelni a korábban a forrás oldalakon törlésre kerülő hirdetéseket is.